Archiefbootcamp

4 april 2019 | 09.00 – 16.00 uur
Nationaal Archief

Lees het verslag en bekijk de foto’s en filmpjes op KIA >>

Durf te vallen en weer op te staan

Wij vakspecialisten zetten grote en kleine stappen tijdens de voortdurende digitale transformatie in de wereld van archieven. Een wereld die zeer uitdagend is; we verleggen continue onze grenzen om onszelf én onze kostbare (digitale) archieven sterker te maken. Teamwork is daarbij heel belangrijk. Alleen samen overwinnen we de (digitale) hindernissen die we onderweg in het veld tegenkomen. Leer jezelf en anderen aan om te ontdekken, te doen, te leren, te vallen en weer op te staan.

Geen lange strategische meetings, geen dikke verslagen

Managers, toezichthouders, archiefinspecteurs, adviseurs, ICT-ers, archivarissen, informatiemanagers, docenten en studenten worden verenigd als hét archiefteam van de toekomst tijdens deze eerste editie van de JONG archiefbootcamp op 4 april 2019 bij het Nationaal Archief in Den Haag. Drie teams van in totaal 15 deelnemers gaan in een uitdagende omgeving bewegen rondom drie casussen: dataoverdracht, herindeling en vervanging. Niet alleen door ernaar te kijken, lezen of praten. Maar door er zelf onderdeel vanuit te maken. Met als doel om aan het einde van de dag te komen tot een direct toepasbaar concept. Dat kan van alles zijn: van een stroomschema op een flip-over tot een maquette. Geef je creativiteit een impuls terwijl we de horizon voor verdere digitalisering van de archieffunctie, en synergie tussen archief, ICT, en Informatiemanagement aan het verkennen zijn. Hoe hard loop jij daarvoor?

Jurypanel geeft feedback op ontwikkelde concepten

De dag wordt afgesloten met het JONG archiefcafé. In een informele sfeer presenteren de drie teams hun ontwikkelde concepten. Een deskundig jurypanel, bestaande uit onder meer Marens Engelhard (algemeen rijksarchivaris en directeur Nationaal Archief), geeft feedback op de gepresenteerde concepten. Alle resultaten van deze dag worden gedeeld op het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA): kia.pleio.nl.

Heb jij genoeg power om mee te doen?

Durf jij je voetafdruk op de toekomst van ons vakgebied te zetten? Meld jezelf dan aan voor de JONG archiefbootcamp 2019 (link volgt deze week). Deelname aan deze bootcamp is gratis. Op de dag zelf wordt een lunch en afsluitende borrel aangeboden.


JONG archiefbootcamp 2019 is powered by