Lolke Folkertsma onderschrijft als jurylid belang van kennisoverdracht

dooradmin

Lolke Folkertsma onderschrijft als jurylid belang van kennisoverdracht

Het vierde jurylid voor de verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar is bekend: Lolke Folkertsma.

Tot 31 december 2017 was Lolke provinciaal archiefinspecteur en provinciearchivaris van Overijssel. Daarnaast was hij rijksarchivaris in Overijssel (namens HCO), gemeentearchivaris van Zwolle en Deventer, plaatsvervangend archiefinspecteur en -archivaris in Gelderland, secretaris van het Archiefberaad Overijssel en secretaris en penningmeester het LOPAI. Bij zijn afscheid werd Lolke, vanwege zijn betekenis in ons vakgebied en zijn verdere maatschappelijke activiteiten, benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

 

Als recent gepensioneerd archivaris onderschrijft Lolke het belang van kennisoverdracht tussen collega’s en generaties. Zo zocht hij op eigen initiatief tijdig een opvolger binnen de provincie Overijssel. In een ‘meester-gezel’-constructie werkte hij voor zijn pensioen Gerrit Bril in als zijn opvolger.

Nomineren kan nog altijd, tot en met 6 mei!

De verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar wordt georganiseerd om startende archiefprofessionals eens extra in de spotlights te zetten en daarmee aan te moedigen bij het realiseren van hun plannen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Archiefdagen op 11 juni in Venlo. Nomineren kan tot en met 6 mei via https://www.jongarchivarissen.nl/verkiezing/

 

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie