VERKIEZING JAVHJ19

Wie wordt de Jonge Archivaris van het Jaar 2019?!

De verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar 2019 wordt georganiseerd om jonge archiefprofessionals extra in de spotlights te zetten en daarmee aan te moedigen bij het realiseren van hun plannen.

Zichtbaarheid?! Laat je zien!

Dit jaar is het thema “Zichtbaarheid?! Laat je zien!”. Met een continue veranderend vakgebied, waarbinnen de digitalisering ons steeds meer mogelijkheden biedt, kunnen archivarissen niet langer alleen maar binnen de veilige muren van hun eigen archiefinstelling blijven opereren.

Zichtbaarheid en herkenbaarheid zijn dan ook belangrijker dan ooit om anderen te laten zien welke fascinerende erfgoedcollecties wij als archiefinstellingen beheren. Steeds meer ligt binnen archiefinstellingen de nadruk op digitale dienstverlening, social media, communicatie en educatie. Deze kanalen worden als maar intensiever ingezet om erfgoedcollecties breder (digitaal) zichtbaar te maken, buiten de muren van de archiefinstellingen.

Van jonge archiefprofessionals wordt verwacht dat zij met hun frisse ideeën een impuls geven aan de (digitale) zichtbaarheid van deze collecties. In een tijdperk waar digitaal steeds vaker de norm is, speelt generatie Y een belangrijke rol!

Wat zijn de voorwaarden om genomineerd te worden?

Voor deze verkiezing zijn wij opzoek naar innovators in digitale dienstverlening, educatie, communicatie, social media, etc. Alle bijdragen die ervoor zorgen dat de (digitale) zichtbaarheid van erfgoedcollecties wordt vergroot. Het gaat om archivarissen met lef, een frisse blik en een vernieuwende bijdrage. Zij zien wat nodig is voor hun organisatie en directe omgeving om digitaal bestendig te kunnen zijn en weten anderen daarvoor te motiveren.

Alle criteria voor nominatie en een uitleg over het verloop van de verkiezing hebben we samengebracht in een handig overzicht.

Wie kan nomineren?

Iedereen die een jonge archivaris kent die aan de criteria voor nominatie voldoet kan hem of haar nomineren via het nominatieformulier op onze website. Helaas is het niet mogelijk om jezelf te nomineren!

Wat kan de JAVHJ19 winnen?

Naast eeuwige roem en de titel, krijgt de winnaar van de vakjuryprijs een tablet cadeau en de winnaar van de publieksprijs een jaar lidmaatschap op KVAN/BRAIN cadeau (als de winnaar al lid is wordt de contributie voor één lidmaatschapsjaar vergoed).


De verkiezing Jonge Archivaris van het Jaar 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: